MVO met het concept ‘Saved by Design’

Met trots presenteren wij u Saved by Design – DA Inside! Het Saved by Design concept is ontstaan door een samenwerking met Tricorp en het circulaire textielbedrijf Dutch Awearness.

Gezamenlijk hebben zij de doelstelling gesteld dat een gedeelte van Tricorp collectie geschikt gemaakt moest worden volgens de principes van de circulaire economie, om zo de textielafvalberg te verkleinen. Sindsdien nemen de partners samen de verantwoordelijkheid voor de producten en het gehele productieproces.

Goede arbeidsomstandigheden

Wij nodigen u uit om met ons de wereld een betere plaats te maken, waar geen ruimte is voor afval. De producten zijn gemaakt in fabrieken die goede arbeidsomstandigheden hanteren. Door onze manier van werken wordt minder CO2 uitgestoot. Samen met u willen wij de cirkel sluiten, waardoor een cirkel ontstaat waar afval grondstof is

Hoe doen wij dat?

Na gebruik van de kleding wordt de kleding door Dutch Awearness teruggenomen en teruggebracht in de keten, gesmolten en weer garens en doek van gemaakt. Dit doek wordt weer ingezet als Infinity stof binnen de keten. De stof wordt de grondstof voor nieuwe kleding met het DA Inside label.

Doelstellingen

Om deze doelstellingen te behalen hebben we de producten die we circulair wilden en konden maken ingevoerd in het Circular Content Management System (CCMS). De data die verzameld werd betrof:

  • materialen (“bills of materials”)
  • producten
  • energie
  • water
  • transport
  • arbeidsomstandigheden
  • en de profielen van fabrikanten in de productieketen.

Volledig herbruikbare doeken

Naar aanleiding van de bovenstaande data en testen die uitgevoerd zijn op de grondstoffen is het kenmerk “Infinity” toegekend aan de doeken, wat aangeeft dat de stof volledig herbruikbaar is en de gehele productieketen inzichtelijk is. Door het gebruik van Infinity en de data van CCMS is het label DA Inside toegevoegd aan de kleding, omdat de gehele keten transparant in beeld is gebracht. Om voortdurend onze producten te verduurzamen zullen we blijven innoveren en nemen we jullie graag mee in onze ontdekkingsreis naar nieuwe circulaire kleding.

Wat is het verschil tussen Saved by Design – DA Inside en normale kleding?

Santexo, Dutch Awearness, Tricorp en hun ketenpartners nemen gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor alle producten die ze gezamenlijk maken. Dit betekent dat de performance en normen die de klant wil hebben gegarandeerd is, ook als de kleding al geleverd is.

Indien gewenst is het tevens mogelijk om u services als wassen en verstellen aan te bieden. Daarnaast zorgen wij ervoor dat na gebruik de kleding opgehaald wordt. Er komt een container op uw bedrijfslocatie te staan. Deze wordt maandelijks voor u geleegd, mits dit noodzakelijk is. U bespaart hiermee de gebruikelijke afvalkosten.

Fair Wear gecertificeerd

De kleding heeft dezelfde look en feel die u kent van de Tricorp collectie. Uiteraard voldoet alle kleding aan de veiligheidsnormeringen. Via CCMS wordt de kleding met track en trace technologie in iedere fase gecontroleerd. Als u de QR code op de kleding scant kunt u de geschiedenis en het materiaalgebruik van het product inzien.

Alle kleding die Santexo aanbiedt onder de naam Saved by Design is gemaakt volgens de regels van de circulaire economie. Alle producten zijn Fair Wear gecertificeerd en gemaakt van Infinity stoffen. De duurzame kleding is gemaakt voor hergebruik op hetzelfde niveau en van kwaliteitsmaterialen.

Do you want to be the change you want to see in the world?

Circulaire keten

Na gebruik wordt de kleding teruggebracht in de circulaire keten waar het als grondstof dient voor een nieuwe, hoogwaardige lijn van stijlvolle pakken. Dankzij het Circular Content Management Sytem (CCMS) van Dutch Awearness, worden alle materialen en producten gevolgd in de circulaire keten.

Middels het CCMS krijgt u een gedetailleerd inzicht in de milieu impact van uw bedrijfskleding kunt u elke stap in het verhaal van het product op de voet volgen.